Reiki ajaloost
Reiki ajaloost

Reiki ajaloost

Reiki on iidne energia ravimeetod, mis pärineb Jaapanist ja põhineb veendumusel, et kehas ja ümbritsevas maailmas voolab universaalne eluenergia. Reiki tähendab jaapani keeles “ülim energiat” või “jumala energiat”. See meetod põhineb käte pealepanemisel ja energiakanalite avamisel, et soodustada tervendamist, tasakaalustada keha energiavälja ning edendada vaimset ja emotsionaalset heaolu. Reiki ajalugu on sügav ja rikas, ulatudes tagasi tuhandeid aastaid.

  1. Osalus iidsetes traditsioonides

Reiki juured on sügaval iidsetes idamaistes traditsioonides, kus energiaravi ja energia tasakaalustamine olid olulised osad inimeste tervise ja heaolu hoidmisel. Hiina, India ja Tiibeti kultuurid uskusid, et keha energiaväljas, mida tuntakse ka kui aura, on nähtamatud energiajooned või meridiaanid. Neid meridiaane pidi liigub elujõud -qi.

  1. Mikao Usui ja Reiki Sünnilugu

Kaasaegne Reiki sünnilugu on tihedalt seotud Jaapani munk Mikao Usuiga, kes elas 19. sajandi lõpus ja 20. sajandi alguses. Legendi kohaselt otsustas Usui otsida universaalset eluenergiat, et mõista, kuidas Jeesus ja Buddha olid teinud imesid. Ta veetis mitu aastat meditatsioonis ja eneseotsingutel, kuni koges valgustuse hetke Jaapani pühal mäel nimega Kuriyama.

Usui väidetavalt avastas Reiki süsteemi pärast pikka meditatsiooni ja paastumist, kui ta sai teadlikuks universaalse eluenergia voolust. Seejärel pani ta aluse Reiki ravimeetodile, mida hakati nimetama Usui Reiki Ryohoks. Usui õpetas Reikit mitmele õpilasele, sealhulgas Chujiro Hayashi ja Hawayo Takata.

  1. Reiki levik Jaapanist lääneriikidesse

Pärast Mikao Usui surma 1926. aastal jätkasid tema õpilased Reiki edasiarendamist. Hayashi avas Tokyo lähedal Reiki kliiniku, kus rakendas Reikit laialdaselt ja süstematiseeris selle praktikat. Tema käe all koolitusi saanud Hawayo Takata, Jaapani päritolu, kuid Ameerika Ühendriikides elanud naine, mängis olulist rolli Reiki levimisel lääneriikidesse.

Takata oli esimene, kes viis Reiki lääneriikidesse ja levitas seda Ameerika Ühendriikides ja Kanadas. Ta avas 1938. aastal Hawaile Reiki kliiniku ja koolitas mitmeid Reiki meistreid, kes omakorda aitasid kaasa Reiki levikule üle kogu maailma.

  1. Reiki Areng 20. sajandi teisel poolel ja 21. sajandil

Pärast Takata surma 1980. aastal jätkas Reiki arengut ja levikut üha laiemalt. Uued Reiki meistrid on tulnud esile, viies traditsiooni erinevates suundadesse ja kohandades seda vastavalt kaasaegsetele vajadustele. Reiki on muutunud üha populaarsemaks alternatiivseks ravimeetodiks, mida kombineeritakse sageli teiste teraapiavormidega.

Reiki on leidnud koha ka paljudes haiglates ja tervisekeskustes üle maailma, kus seda kasutatakse täiendava meetodina traditsioonilise meditsiini kõrval. Inimesed kogu maailmas praktiseerivad ja õpivad Reikit, et parandada oma tervist, leevendada stressi ning edendada vaimset ja emotsionaalset tasakaalu.

Reiki ajalugu on pikk ja keeruline, kuid selle sügavad juured on idamaiste tervendamistraditsioonidega tihedalt seotud. Mikao Usui panus Reiki väljatöötamisel ja Jaapanist lääneriikidesse viimisel mängis olulist rolli selle populaarsuse kasvus. Tänapäeval on Reiki muutunud ülemaailmseks nähtuseks, mida kasutatakse erinevates kontekstides, aidates inimestel leida tasakaalu ja tervist oma kehas, meeltes ja hingel.

Avalda arvamust